Diresco gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer  

OK

Diresco, kenner van
kwartscomposiet

Wie is de fabrikant van je huidig werkblad? De gemiddelde persoon moet je het antwoord schuldig blijven. Het is dus zeker geen schande dat je de naam Diresco nog niet kent, terwijl we als enige Noordwest-Europese producent van kwartscomposiet wél al heel wat keukenaanrechten, trappen, vloeren en wanden sieren. Hoog tijd dus om officieel kennis te maken.

Diresco, kenner van
kwartscomposiet

Wie is de fabrikant van je huidig werkblad? De gemiddelde persoon moet je het antwoord schuldig blijven. Het is dus zeker geen schande dat je de naam Diresco nog niet kent, terwijl we als enige Noordwest-Europese producent van kwartscomposiet wél al heel wat keukenaanrechten, trappen, vloeren en wanden sieren. Hoog tijd dus om officieel kennis te maken.

Wat is kwartscomposiet?

Diresco-kwartscomposiet is een unieke mix van kwarts granulaten, harsen en kleurpigmenten. Perfect in balans gebracht voor het sterkste, duurzaamste en mooiste resultaat. Onze vakmensen hebben deze natuuringrediënten op wetenschappelijke wijze met elkaar verzoend via een uniek productieproces dat Diresco doorheen de jaren heeft geperfectioneerd. Dankzij onze doorgedreven research kwamen we over de toonbank met een oersterk materiaal dat de vergelijking met diamant doorstaat.

Voordelen van kwartscomposiet

Duurzame kwaliteit, dat is waar Diresco haar handelsmerk van heeft gemaakt. We vinden het daarom niet alleen onze plicht om zorg te dragen voor jou en voor onze producten maar ook voor onze omgeving en het milieu.

VLEKBESTENDIGHEID

VLEKBESTENDIGHEID

Het unieke productieproces van onze materialen zorgt ervoor dat jouw keukenwerkblad zo goed als waterdicht is. Kwartscomposiet scoort dan ook ontzettend goed op vlekgevoeligheid en hygiëne. Het  kan echter wel eens gebeuren dat agressieve vloeistoffen de kans zien om in te trekken in het werkblad. Laat daarom geen vetten, etensresten of eender welke vloeistof onnodig lang achter op het aanrecht, voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Zo zorg jij er alvast voor dat je jarenlang zal kunnen genieten van de luxe uitstraling van jouw keuken. 

KRASVASTHEID, SCHOK- EN HITTEBESTENDIGHEID

KRASVASTHEID, SCHOK- EN HITTEBESTENDIGHEID

Kwartscomposiet is sterk. Oersterk.  Het is dan ook erg goed bestand tegen krassen, scheuren, barsten en hitte. Ook al is kwartscomposiet nog zo´n buitengewoon hard materiaal, het betekent niet dat het zomaar voor allerhande doeleinden kan gebruikt worden. Ga er bijvoorbeeld niet op staan of zitten. Wij raden ook altijd aan om geen hete pannen direct op het aanrecht te zetten (om verkleuring te voorkomen) en om ook altijd een snijplankje te gebruiken.

BINNEN- EN BUITENGEBRUIK

BINNEN- EN BUITENGEBRUIK

Al ons kwartscomposietbladen zijn voorzien van onze unieke BIO UV-technologie, een technologie waarbij plantaardige harsen met UV-stabilisatoren aan de natuurlijke Quartz-granulaten worden toegevoegd. Deze natuurlijke symbiose zorgt ervoor dat onze werkbladen veel beter bestand zijn tegen zonlicht. En waar we eigenlijk nog het meest trots op zijn (en soms toch ook een tikkeltje jaloers), is het feit dat de jaren er maar weinig vat op kunnen krijgen.

ONDERHOUD

ONDERHOUD

Kwartscomposietbladen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Voor een optimale levensduur is correct onderhoud echt wel nodig. Daarom hebben wij de Quartz Spray ontwikkeld, een spray die ervoor zorgt dat jouw aanrecht weer in een mum van tijd zo goed als nieuw is.  Over de voordelen en het gebruik lees je alles in onze Quartz Spray brochure die je op onze website kan inkijken of downloaden.

 

Specialist in BIO-UV Technology

Wie zoekt naar een buitenkeuken op maat heeft ongetwijfeld al een droomdesign in gedachten. Een trendy marmerlook, tijdloze donkere natuursteen, een oppervlak dat glinstert in de zon … Maar stond je al stil bij de UV-bestendigheid (en dus de esthetische duurzaamheid) van het gekozen materiaal? Onze researchers deden het voor je en ontwikkelden D-Quartz met de baanbrekende BIO-UV Technology.

Ecologische karakter

D-Quartz is uniek omdat we BIO-harsen op basis van plantaardige ingrediënten gebruiken. Welke kleur kwartscomposiet je ook kiest, je werkblad is dus altijd ‘groen’ bij Diresco.

Buiten toepasbaar

Goed nieuws voor fans van outdoor keukens: Diresco biedt elke look die je maar kan wensen én garandeert dankzij de innovatieve D-Quartz UV Technology dat deze veel beter bestand zijn tegen de invloed van UV-licht. Dat maakt ons gamma uitermate geschikt voor buitenkeukens naar Amerikaans model. Ingebouwde barbecue en een werkblad op maat, permanent in je eigen tuin? Onze expertise maakt het mogelijk.

Van composietvloer tot gevelbekleding

Aangezien deze innovatie standaard in al ons composiet verwerkt zit, hebben ook indoor toepassingen de toegevoegde bonus van betere zonbestendigheid: vloeren, trappen, wandtegels ... Allemaal zijn ze wetenschappelijk beter beschermd tegen schade door UV-stralen. BIO-UV zorgt bovendien voor extra veelzijdigheid in het Diresco-aanbod. Denk maar aan de mogelijkheden tot gevelbekleding met D-Quartz-kwartscomposiet.

Specialist in BIO-UV Technology
Leader in Bio-UV technology & D-Quartz logos

Vergelijk Diresco

Twijfel je nog over je keuze voor kwartscomposiet? Hak de knoop door met behulp van enkele vergelijkende tests. Onze Diresco-experts hebben het voor je uitgezocht:

Swipe links om de hele tabel te bekijken
Diresco
D-Quartz
andere kwarts natuursteen keramiek solid surface laminaat
slijtvastheid
kleurvastheid
krasbestendigheid
maatvastheid
vorstweerstand
waterbestendigheid
prijs
verwerkbaarheid
slagvastheid
hittebestendigheid
uv bestendigheid

Kwartscomposiet in alle kleuren

Het kleurengamma van Diresco is even uitgebreid als onze patroonkeuze. Belgian Blue en de gemarmerde Noblesse – ontwikkeld door Belgische productdesigners - zijn dé klassiekers. Het hippe Terrazzo-design wint sterk aan populariteit. Niet enkel dankzij zijn straffe look, maar ook vanwege het unieke productieproces: de gekleurde vlakjes in de Terrazzo-reeks zijn immers gerecycleerde kwartscomposietplaten uit eigen productie. Dankzij het brede kleurgamma heeft D-Quartz-kwartscomposiet voor iedere (buiten)keuken, iedere vloer, wand, trap en gevel wat wils. Welke productlijn doet jouw ogen fonkelen als kwartskristallen? Tijd om kleur te bekennen!

Afwerking naar keuze

De finishing touch van je kwartscomposiet is natuurlijk de afwerking: gladgepolijst composiet als luxe-interieurelement of toch liever een minder glanzende variant die de kwarts een authentieke uitstraling geeft? Bij Diresco maak jij de keuze.

Diresco Afwerking Poli

Poli

Geef kwartscomposiet een glansrol in je interieur
Een werkblad met een hoogglansafwerking doet heel wat hoofden draaien. De luxueuze,  moderne uitstraling tilt elk interieur naar een hoger niveau. Deze afwerking heeft van nature een gesloten oppervlak. Het is dan ook niet nodig om het werkblad te behandelen met een vlekstop vóór de eerste ingebruikname. 

Diresco Afwerking Velvet

Velvet

Laat je verleiden door fluweel
De luxueuze matte uitstraling van deze oppervlakte-bewerking zorgt voor een esthetische én tactiele meerwaarde – vandaar de fluweelzachte naam Velvet. Ze staat garant voor een uitstekende dichtheid, diepe kleur en onderhoudsvriendelijkheid. Ook dit werkblad moet niet behandeld worden met een vlekstop, vooraleer het wordt geplaatst. 

Diresco Afwerking Anticato

Anticato

Robuuste eyecatcher met extra grip
Mag het wat stoerder in jouw interieur? Dan is de anticato afwerking wellicht iets voor jou. Het wat ruwere oppervlak met subtiel reliëf maakt jouw werkblad net iets landelijker en robuuster.  Het grovere oppervlak zorgt bovendien voor aanzienlijk minder slipgevaar waardoor het materiaal heel erg geschikt is voor vloeren. Zorg er wel altijd voor dat deze afwerking door een vakman behandeld wordt met een vlekstop, geschikt voor kwartscomposiet. Afhankelijk van het type impregneermiddel dat wordt gekozen, kan het gebeuren dat het kwartscomposiet oppervlak iets donkerder wordt van kleur. 

Afmetingen

Dankzij het Jumbo plaatformaat (318x155cm) en de verschillende plaatdiktes (1,2 cm, 2 cm en 3 cm) kan D-Quartz gebruikt worden voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Keukenaanrecht, wastafelblad, douchewanden en douchebakken, tegels, gevels of meubilair. Het kan allemaal!

Afmetingen

Veelgestelde vragen

Met vragen kan je altijd terecht bij onze dealers.

Snel een antwoord nodig? De vaakst gestelde vragen hebben we voor je samengevat in deze bondige FAQ.

Wat is natuurlijke kwarts?

Kwarts is een van de meest voorkomende mineralen ter wereld. Onze leveranciers vermalen de grote kwartsblokken naar kwartsgranulaten. Diresco kwartscomposiet bestaat uit 94% natuurlijke kwartsgranulaten.

Door het gebruik van deze kwartsgranulaten is Diresco kwartscomposiet extreem sterk, zeer krasbestendig.

Waar kan ik Diresco kwartscomposiet kopen?

Contact nemen met de dealer van uw land, zie de link "Dealers" in het hoofdmenu.

Moet ik een protector toepassen op Diresco materialen?

De Velvet en Poli afwerkingen hebben van nature een gesloten oppervlak en moeten bijgevolg niet beschermd worden vóór de eerste ingebruikname. De Anticato afwerking daarentegen heeft een ruwer oppervlak dat niet gesloten is, waardoor het materiaal vlekgevoeliger is. Het is daarom noodzakelijk dat dit blad, vóóraleer het wordt geplaatst, door een vakman wordt behandeld met een vlekstop, geschikt voor kwartscomposiet. Afhankelijk van het type impregneermiddel dat wordt gekozen, kan het gebeuren dat het werkblad iets donkerder wordt van kleur. 

Kan ik op mijn Diresco werkblad snijden?

Het oppervlak is zeer krasbestendig, toch raden we aan om een snijplank te gebruiken uit respect voor uw werkblad.

Is Diresco kwartscomposiet bestand tegen warmte?

Diresco kwartscomposiet is hittebestendig. Gebruik uit respect van uw werkblad een onderzetter bij het plaatsen van een hete kookpot of overschotel, extreme plotse warmteverschillen kunnen schade aanbrengen aan uw oppervlakte.

Welke producten worden aangeraden bij het plaatsen?

Een vakman gebruikt tweecomponentenlijm bij het plaatsen van werkblad. Plaats tegels steeds op een vlakke, stabiele, droge en gereinigde ondergrond.

Kan ik Diresco gebruiken in mijn keuken?

Diresco Stone is een ideaal werkblad voor uw keuken, het zorgt ervoor dat u elke dag zorgeloos geniet tijdens het koken.

Kan ik Diresco voor andere toepassingen gebruiken?

De kwartscomposiet wordt ook heel vaak gebruikt in de badkamer. Op een eenvoudige manier verkrijgt u een inloopdouche zonder voegen; maar ook andere spatwanden of een design volle wasbak;…

Kan ik Diresco gebruiken voor vloeren?

Natuurlijk is het geschikt als vloer, zo kan u uw vloer volledig laten aanpassen aan de kleur van uw werkblad of uw badkamer één geheel laten vormen. 

Downloads

Duik in de wereld van Diresco: onze brochures en technische specificaties kan je hier gratis downloaden.