Diresco gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer  

OK
Laat de zon maar schijnen in 2020!

Laat de zon maar schijnen in 2020!

1.344 zonnepanelen, dat is het aantal panelen die recent geïnstalleerd zijn op de daken van productiehal 2 en opslaghal 3. Deze zonnepanelen dragen bij aan het ecologische karakter van onze BIO-UV kwartscomposiet platen.

08.01.2020

Laat de zon maar schijnen in 2020!

08.01.2020
1.344 zonnepanelen, dat is het aantal panelen die recent geïnstalleerd zijn op de daken van productiehal 2 en opslaghal 3. Deze zonnepanelen dragen bij aan het ecologische karakter van onze BIO-UV kwartscomposiet platen.

Groepsaankoop energieprojecten

Dit project kaderde in een groepsaankoop van zonnepanelen voor industriële bedrijven, begeleidt door het onafhankelijk energiebureau Encon uit Bilzen. Na een doorgedreven studie waar zowel de technische als ook de financiële haalbaarheid werd bekeken, werden er 1.344 zonnepanelen op de daken geplaatst door de firma Izen. Encon ontzorgde ons van concept tot realisatie. Door de specifieke aanpak werd er gelet op kostenreductie zonder toegeving in kwaliteit. “Het project is goed voor een hoeveelheid energie die overeenkomt met het jaarlijks verbruik van 114 gezinnen. De installatie vermijdt 3.600 ton CO2-uitstoot over een periode van 20 jaar – gelijk aan de functie van 14 hectare bos of 7.000 bomen”, vertelt Pieter-Jan Loyens van Encon die het project van A tot Z heeft opgevolgd.

ECO karakter

Naast energiewinning uit zonnepanelen wordt er op een ecologisch verantwoorde manier afvalwater gerecupereerd. Tijdens het polierproces wordt dagelijks 650 m³ water gezuiverd door een interne watercentrale die afvalwater filtert tot herbruikbaar water. Bij dit zelfde polierproces komt slib vrij. Het slib wordt gedroogd tot een poedervormige substantie en wordt vervolgens verwerkt in cassettes en funderingen bij wegenbouw. In 2019 is een totale hoeveelheid van 7.254 ton herwerkt in Vlaamse wegen.

BIO-UV technologie

Daar waar vroeger zonnestralen een probleem vormden voor onze kwartscomposiet platen, is dit niet meer het geval. Dankzij het toevoegen van UV stabilisatoren aan onze harsen verkleurt Diresco kwartscomposiet minder snel ten opzichte van andere kwartscomposiet platen. Bovendien zijn deze harsen gemaakt van plantaardige oliën, dus ook beter voor het milieu. Door deze twee factoren te combineren produceren we op een milieuvriendelijke manier duurzame materialen, die generaties meegaan. D-Quartz wordt voornamelijk verwerkt tot keukenwerkbladen, maar kan ook perfect dienen als douchebak, vloertegels, trapbekleding, haardbekleding of zelfs buitenkeukens.

Diresco in 2030

Elke dag opnieuw werken we aan een beter, duurzamer en milieuvriendelijker product. Naast de grondstoffen wordt ook het productieproces grondig onder de loep genomen. Het is de bedoeling dat we tegen 2030 CO2 neutralere onderneming zijn door middel van zelfvoorzienende energiebronnen!